Yurusu Aikido

   
Németh Ferenc  

1969. február 3.-án születtem Budapesten. Általános iskolai tanulmányaim után Cegléden a Kossuth Lajos Gimnáziumban tanultam. Informatikai érdeklődésemből adódott, hogy a katonaság után számítógép programozást tanultam főiskolán. Mindig érdekelt a sport a mozgás. Harcművészettel, Goju-Ryu karate-val 1996-ban kezdtem foglalkozni Juhász Lászlónál. Több mint 4 évig aktívan jártam edzéseire, amit nagyon szerettem. 2001-ben ismerkedtem meg az Aikido-val és a Molnár Csaba által megalakított Hoshizora Aikido dojo tagja lettem. Több mint egy éven keresztül mindkét edzést rendszeresen látogattam. Közben megnősültem és 3 gyermekünk született, Eszter, Dani és Peti. 1 dan-os Aikido vizsgám 2009 februárjában volt John Rogers az Ír Aikido Szövetség vezetője előtt. Ha tehetem, szívesen részt veszek a szövetségünk (Magyar Aikikai Aikido Kultúra Szövetség) vagy más szövetségek által rendezett edzőtáborokon.

Shoji Nishio mester nevével  2007-ben találkoztam először, technikáit ekkor még csak videó felvételeken láttam.  Szinte az első pillanattól úgy éreztem, hogy közel állnak hozzám, talán azért, mert részemre az Aikido harcművészet is. Első alkalommal 2008-ban találkoztam tanítványával Ichiro Shishiya mesterrel Hradec Kralove-ban.

Albertirsán 2009 szeptemberétől tartok edzést. Ha időm engedi, szívesen kerékpározom és még ritkábban szörfözöm. Még gyermekkoromban megismerkedtem a rádióamatőr hobbival, hívójelem HA7EA. Mostanában szívesen dolgozom fával (fúrok, faragok, gyalulok) de a kertészet is érdekel.

2010-ben tagja lettem a YUFUKAN-nak, mely egy japán szervezet, célkitűzése Shoji Nishio Sensei hagyatékának gondozása, továbbfejlesztése és továbbadása. Ebben az évben meghívásomra Takashi Kuroki mester első alkalommal látogatott Budapestre.

2011.június 29 - július 03.-ig részt vettem Koji Yoshida Sensei edzőtáborán Horice-ben, ahol sikeres 2. dan-os Aikido és 2. kyu-s Aikido Toho Iai vizsgát tettem, valamint hivatalos Nishio Budo oktatói bizonyítványt kaptam.

2013. szeptember 21-22.-én Takashi Kuroki sensei 3. alkalommal Budapestere látogatott. A két nap alatt 10 óra edzést tartott. Az edzőtáor után sikeres 1. kyus Aiki Toho Iai vizsgát tettem.

Ismereteim tovább bővitése céljából 2013. októbertől középfokú sportedző képzésen vettem részt, amit sikeres vizsgával 2014-ben befejeztem.

A True Style Magazin riportot készített velem, "Nishio Aikido Magyarországon" címmel, itt megtekinthető

Kölyök fitness gyermek aerobik oktató képzésen vettem részt amit 2015 március 21.-én sikeres vizsgával zártam.

Az European Kyusho Academy -nél 2015 Március 28.-án sikeres E.K.A.Kyusho Jitsu Level 1, vizsgát tettem.

2015. szeptember 19-20.-án Takashi Kuroki sensei 5. alkalommal Budapestere látogatott. A két nap alatt 9 óra edzést tartott. Az edzőtáboron sikeres 3. dan-os vizsgát tettem.

2016-ban több aikido oktató csatlakozott egyesületünkhöz, így Albertirsán, Budapesten 4 helyen és Cegléden vannak oktatóink. Évente legalább 2 alkalommal külfödi edzőtáboron veszek részt.

Köszönettel tartozom mindazoknak, akik támogattak, segítettek és lehetőséget biztosítottak, hogy az Aikido-ban elérhessem ezt a szintet. Az edzőmnek, kedves feleségemnek, a gyerekeknek és az egész családomnak.
  Yurusu Aikido Egyesület, H-2730, Albertirsa, Virág út 3.
© 2010-2016